x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lista lui Sima: clienţii brokerului dispărut sunt personaje mondene, afacerişti prosperi şi proprietari de ziare

Lista lui Sima: clienţii brokerului dispărut sunt personaje mondene, afacerişti prosperi şi proprietari de ziare

de Daniel Ionaşcu    |    11 Oct 2012   •   17:39
Lista lui Sima: clienţii brokerului dispărut sunt personaje mondene, afacerişti prosperi şi proprietari de ziare
Sursa foto: Victor Ciupuliga / Mediafax

Pe lângă fostul ministru de Finanţe, Daniel Dăianu, mai multe personaje din peisajul monden apar, alături de afacerişti prosperi pe lista celor care au avut conturi la WBS Holding, firma fostului preşedinte al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima.

Potrivit ziarului Bursa pe listă se află fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, Radu Dimofte, Gabriel Popoviciu, dar şi Andreea Raicu, Marie Rose Mociorniţă, designerii Irina Schrotter şi Flora Năstase. Alături de aceştia se află şi Florian Goldstein, zis Make, care este proprietarul ziarului Bursa.

Marie Rose Mociorniţă, moştenitoarea industriaşului Ion Mociorniţă, a spus la Antena 3 că singurele tangenţe avute cu Sima au fost în 2005-2006, când s-a întâlnit cu el la sediul WBS, însă nu i-a plăcut atitudinea sa şi nu a tranzacţionat pe burse. Mociorniţă a mai spus că Sima i-ar fi folosit numele pentru a determina alte persoane să îi fie clienţi.
Cântăreţul Tudor Chirilă, despre care se spunea că ar investi şi el în străinătate prin firma lui Sima, a scris pe blogul său că nu e unul dintre clienţii care şi-au pierdut banii "fie şi pentru simplul fapt că activitatea mea pe bursele internaţionale s-a încheiat din 2011". Chirilă spune că este prieten cu Sima  "cel puţin până când se va proba limpede ca a părăsit ţara cu banii clienţilor".

"Pentru mine aceste veşti sunt dureroase şi şocante. Nu acesta este Cristian Sima pe care l-am cunoscut şi mi-e greu să accept că aş fi prieten cu un escroc. Cristian Sima, cel pe care l-am cunoscut eu, era un om extrem de cultivat, serios, un om foarte inteligent, fost matematician, bun cunoscător de macroeconomie şi pieţe internaţionale. Era un tată de familie, un om plin de umor, cu care se putea sta de vorbă ore în şir. Această descriere v-ar fi făcut-o oricare din clienţii lui până în acest moment", a scris Chirilă pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Sibex Cristian Sima