x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Locuinte - Blocuri moderne cu 24 de etaje

Locuinte - Blocuri moderne cu 24 de etaje

de Daniela Ivan    |    10 Noi 2005   •   00:00
Locuinte - Blocuri  moderne cu 24 de etaje

Sapte turnuri de peste 20 de etaje vor fi construite in urmatorii doi ani in cartierul Vitan, din Bucuresti.

Turnurile de peste 20 de etaje pe care multi romani le-au putut vedea doar in filme vor aparea intr-un an, doi si-n Bucuresti. Pretul unui apartament intr-un astfel de bloc este comparabil cu cel din imobilele construite pe vremea lui Ceausescu.

Veste buna pentru bucuresteni. Investitorii din domeniul imobiliar au inceput sa fie preocupati si de constructia unor apartamente pentru clasa medie, nu numai pentru cea de lux, spune Irina Albu, director la Compania Colliers. Ea precizeaza ca, pana in anul 2008, pe piata vor aparea circa 6.000 de apartamente destinate oamenilor cu venituri medii.

Sunt anuntate proiecte importante, de mari dimensiuni, precum Asmita Gardens, Baneasa Investment sau Central Park. Altele sunt deocamdata in faza incipienta. Cert este ca piata rezidentiala se va despica in doua segmente, cel al apartamentelor de lux, cu preturi peste 2.000 de euro/mp, si cel destinat clasei medii, cu preturi de 1.000 de euro/mp.

ASMITA GARDENS. Sapte blocuri impozante, care vor avea intre 16 si 24 de etaje, vor aparea in vara anului 2007 langa Podul Vitan, spun reprezentantii Colliers. Aici vor fi construite 780 de apartamente cu una, doua sau trei camere ce vor fi vandute la preturi comparabile cu cele la care sunt vandute acum locuintele din blocurile vechi. "Cartierul, numit Asmita Gardens, este primul proiect care este destinat integral segmentului de populatie cu venituri medii si ofera apartamente cu finisaje moderne de o calitate foarte buna", spune Irina Albu. Ea mai precizeaza ca pretul de vanzare va fi de 950 de euro/mp plus TVA.

Complexul va avea doua etaje pentru parcare, cu aproximativ 20.000 de metri patrati, sala de fitness, jogging si spatii comerciale. In plus, fiecare cladire va avea hidrofor propriu si rezervor de apa, centrala termica si generator de electricitate.

"Aceste cladiri nu prezinta nici un risc, fiind luate in considerare toate aspectele ce ar putea crea neplaceri. Mai mult, confortul, finisajele si privelistea oferite sunt un avantaj fata de apartamentele in cladiri mai putin inalte", a spus Albu.

CENTRAL PARK. 454 de apartamente moderne vor fi construite langa Parcul Circului in trei cladiri tip P+10 sau P+11. Apartamentele vor avea suprafete cuprinse intre 100 si 300 mp, cu doua, trei sau patru camere, cu camere de zi de pana la 80 mp si terase spatioase cu vedere spre parc. Pretul de vanzare este de 980 de euro/mp plus TVA.

In Baneasa, in apropierea aeroportului, vor fi ridicate 3.000 de locuinte pe o suprafata de 1.300.000 de metri patrati construiti.

Primele lucrari in zona rezidentiala vizeaza constructia vilelor cu apartamente, care se afla la stadiul de constructie a fundatiilor. Lucrarile la zona de case insiruite vor incepe in acest an, iar lucrarile pentru casele individuale vor incepe in primavara viitoare.

CLADIRI NOI
"Confortul, finisajele si privelistea oferite sunt un avantaj fata de apartamen- tele in cladiri mai putin inalte"
Irina Albu, director la Colliers

FINANTARI IMOBILIARE
Explozia de cartiere rezidentiale pentru clasa de mijloc este luata in calcul si de reprezentantii bancari, care estimeaza ca, pana in 2007, creditarea imobiliara se va dubla. "Gradul de intermediere bancara in domeniul finantarilor imobiliare va creste pana in 2007 de la nivelul actual, estimat la 21% pentru 2005, la 39%-50%", a spus Dorin Cojocaru, directorul Directiei credite retail persoane fizice din BCR. El a precizat ca extinderea din imobiliar se bazeaza pe cresterea veniturilor populatiei, dezvoltarea infrastructurii si caderea dobanzilor la credite.
×
Subiecte în articol: economic