x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Locuinţe de vacanţă

Locuinţe de vacanţă

de Daniela Ivan    |    15 Oct 2007   •   00:00
Locuinţe de vacanţă

Noi cartiere rezidenţiale se ridică in zona Braşovului şi pe litoralul Mării Negre. Acestea oferă apartamente sau case de vacanţă celor care preferă confortul propriei case in locul unei camere de hotel.


Mulţi dintre cei care doresc să cumpere o locuinţă de vacanţă, fie şi intr-un bloc, oscilează intre munte sau mare. Indiferent de preferinţe, este bine de ştiut că fără 70.000 de euro nu se poate pune problema de a achiziţiona ceva.


SINAIA. Complexul Belleview, amplasat la numai un minut de DN1, este format din patru blocuri de opt niveluri plus mansardă. In total, aici se construiesc 344 de apartamente, din care 36 de garsoniere, 140 de apartamente cu două camere, 32 de locuinţe cu trei camere, 16 duplexuri de două camere şi 20 de duplexuri de trei camere. Preţul unei garsoniere este de 67.830 de euro cu TVA, iar un apartament cu trei camere ajunge la 115.450 de euro. Belleview oferă piscină acoperită, sală de fitness şi locuri de joacă pentru copii.


BRAN. Complexul Floare de Colţ, din Bran, va fi construit chiar in apropierea castelului, pe o suprafaţă de teren de 16.700 de metri pătraţi. Aici vor răsări 12 imobile de tip vilă, care vor insuma 192 de locuinţe, de la garsoniere pănă la duplexuri cu trei şi cu patru camere. Construcţiile au inceput şi ansamblul va fi finalizat la jumătatea anului 2009. Cea mai ieftină locuinţă ce se va construi este de 80.373 de euro - cu TVA inclus, in timp ce un apartament de patru camere la etajul trei, cu mansardă, se vinde cu 212.671 de euro, TVA inclus.


BRAŞOV. In apropierea rezervaţiei naturale Dealul Lempeş din comuna Sănpetru va fi construit ansamblul rezidenţial Lempeş Residenz. Acesta va fi format din 70 de case, ce vor avea o suprafaţă cuprinsă intre 90 şi 250 de metri pătraţi. Casele vor beneficia şi de căte o curte individuală cu suprafaţa cuprinsă intre 500 şi 900 de metri pătraţi. Costul locuinţelor va fi intre 120.000 de euro şi 200.000 de euro cu TVA, iar cei interesaţi de achiziţia unei locuinţe in cadrul ansamblului vor avea nevoie de un avans de minimum 20%.


OLIMP. Un bloc modern de 128 de apartamente şi un parc privat se construiesc lăngă Hotelul Amfiteatru, din Olimp. Complexul, "botezat" Sara Sea View, nu oferă numai apartamente, ci şi un club de intreţinere şi recreere dotat cu fitness, saună, jacuzzi, piscină şi sală de biliard. Preţurile pleacă de la 77.900 de euro şi ajung la 239.900 de euro, in funcţie de suprafaţă, etaj şi nivel de dotări. Mai mult de jumătate dintre apartamente sunt văndute in special unor investitori britanici şi spanioli. Dezvoltatorul proiectului oferă şi posibilitatea ca proprietarul să inchirieze in regim hotelier locuinţa in perioada in care nu locuieşte acolo, contra a 50 de euro/lună.


MAMAIA. Pe malul mării, la limita dintre Constanţa şi Mamaia, se ridică complexul Spectrum Residence. Acesta oferă 350 de apartamente amplasate in cinci blocuri. Cumpărătorii pot alege dintre 27 de tipuri de locuinţe diferite. Preţul acestora variază dintre 185.885 de euro pentru o locuinţă de 118 metri pătraţi şi 371.241 de euro pentru un apartament de 205 metri pătraţi.


×
Subiecte în articol: economic camere apartamente