x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Luna viitoare Bechtel mai termină 9,6 km

Luna viitoare Bechtel mai termină 9,6 km

28 Oct 2010   •   00:00

Compania americană Bechtel va finaliza în această săptămână lucrările la tronsonul Turda - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, în lungime de 10 kilometri, urmând ca acesta să fie deschis circulaţiei rutiere începând cu luna noiembrie, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat, joi, corespondentului Mediafax că după finalizarea acestei porţiuni compania ar putea continua lucrările la Autostrada Transilvania pe tronsonul 3C în judeţul Bihor.

"Vom finaliza până la sfârşitul acestei săptămâni lucrările între Turda şi Câmpia Turzii, pe o lungime de zece kilometri, astfel că această porţiune din Autostrada Transilvania poate fi deschisă traficului rutier începând cu luna noiembrie. Se va putea circula, astfel, de la Gilău la Câmpia Turzii pe tronsonul 2B, pe o distanţă de 52 de kilometri. Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrările pe A3 în judeţul Bihor, pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş", a spus Sgârcitu.

Potrivit acestuia, constructorul Autostrăzii Transilvania mai are de primit din partea statului român aproximativ 90 de milioane de euro, datorii pentru lucrările realizate în anul 2010.

"Mai avem de primit circa 90 de milioane de euro pentru lucrările din 2010, bani pe care sperăm să îi primim în primul trimestru al anului viitor", a subliniat directorul de comunicare al Bechtel.

Sgârcitu a spus că există şi posibilitatea începerii lucrărilor pe tronsonul 3A, între localităţile Gilău şi Mihăieşti, dar aici nu sunt rezolvate exproprierile de terenuri.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, a declarat corespondentului Mediafax că în cursul săptămânii viitoare lucrările la tronsonul Turda - Câmpia Turzii vor fi inspectate de o comisie formată din specialiştii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi ai DRDP Cluj.

"Această comisie de inspecţie va întocmi un raport până în data de 5 noiembrie. Dacă lucrările sunt de calitate corespunzătoare, se face procesul verbal de predare-primire a porţiunii, iar după acea dată secţiunea Turda - Câmpia Turzii poate fi deschisă traficului rutier", a spus Pantelimon.

Întrebat dacă va avea loc o inaugurare a acestui tronson în prezenţa premierului Emil Boc, şeful DRDP Cluj a răspuns că "orice este posibil".

×
Subiecte în articol: economic