x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Madoff, 150 de ani de închisoare

Madoff, 150 de ani de închisoare

01 Iul 2009   •   00:00

Omul de afaceri american Bernard Madoff, acuzat de comiterea uneia dintre cele mai mari escrocherii din istorie, a fost condamnat luni la 150 de ani de închisoare.



Madoff, în vârstă de 71 de ani, a prezentat scuze victimelor escrocheriei sale, afirmând că va trebui să "trăiască cu această durere" tot restul vieţii sale. Afaceristul american a recunoscut în martie că a derulat o schemă piramidală cu fonduri de 65 de miliarde de dolari, pe parcursul a 20 de ani, în care a folosit banii noilor clienţi pentru a plăti profituri fictive investitorilor anteriori.

Madoff a pledat vinovat în martie la 11 capete de acuzare, inclusiv fraudă, spălare de bani şi sperjur. În urma scandalului legat de frauda comisă de Madoff, Comisia Europeană a luat decizia de a propune înăsprirea reglementărilor privind depozitarii fondurilor mutuale. Măsurile au ca obiectiv clarificarea şi consolidarea prevederilor cadrului legislativ care guvernează angajamentele în investiţii colective pe active transferabile, aşa-numitele UCITS, în principal în ceea ce priveşte răspunderea depozitarilor.

×
Subiecte în articol: economic