x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Maghiarii de la OTP vor să cumpere Bancpost

Maghiarii de la OTP vor să cumpere Bancpost

de Daniela Ivan    |    23 Mar 2017   •   19:20

OTP Bank, fostul CEC ungurilor, vrea să facă o ofertă de cumpărare pentru Bancpost şi sunt în tratative să achiziţioneze şi Banca Românească. Grupul maghiar are la dispoziţie un miliard de euro pentru a cumpăra bănci în Europa Centrală şi de Est şi doreşte să-şi majoreze cota de piață în cele opt țări în care e prezentă.

 

“Am aşteptat timp de un deceniu ca procesul de consolidare a pieţei să demareze însă acest lucru nu s-a întâmplat. Senzaţia mea este că acum acest proces a început, a declarat Sandor Csanyi, directorul general al OTP într-un interviu acordat Bloomberg și Reuters. Csanyi spune că au apărut oportunităţi de achiziții în Belarus, Bulgaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia şi Ucraina.  Acesta a precizat că OTP derulează în prezent procedurile de due diligence pentru achiziţionarea unei bănci din România şi este pe punctul de a finaliza o altă achiziţie în Muntenegru .Presa a scris că banca cu care se duc tratativele în România este Banca Românească. Tot în România, banca maghiară vrea să facă o ofertă pentru preluarea Bancpost când sau dacă Eurobank o va scoate la vânzare. OTP Bank are o cotă de piață de 3% în România, dar ţinteşte o cotă de 5% în următorii doi-trei ani.

OTP Bank, fostul CEC al ungurilor,  areuşit să devină unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zonă. Deserveşte 13 milioane de clienți, are o reţea de 1.500 de unități şi este prezentă în opt âări, ân afra Ungariei, respectiv în România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia.

Spre comparaţie, România nu are nici o bancă autohtonă cu prezenţă regională, iar tot sistemul bancar este dominat de grupurile din străinătate.

×