x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mai avem o săptămână ca să depunem Declaraţia unică

Mai avem o săptămână ca să depunem Declaraţia unică

de Daniela Ivan    |    10 Iul 2018   •   13:02
Mai avem o săptămână ca să depunem Declaraţia unică

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţieiunice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018, reamintește Agenția Națională de Administrare Fiscală. Contribuabilii trebuie să îşi calculeze singuri valoarea taxelor, impozitul şi contribuţiile sociale, CAS şi CASS.

Cei care nu se descurcă pot accesa secțiunea Asistență Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite și taxe – Despre impozitul pe venit” sau apela la numărul 031.403.91.60, pus la dispoziţie de ANAF. De asemenea, specialiștii structurilor de asistență pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informațiile necesare în vederea completării și depunerii Declarației unice, se arată în comunicatul ANAF.

Declarația se depune de cãtre persoanele care au obligația declarãrii veniturilor realizate din România sau/și din strãinãtate în anul 2017, declarãrii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuții sociale și, după caz, a declarãrii contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declarației online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordã o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminueazã impozitul pe venitul net anual plătit și se aplicã corespunzãtor și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii. (Daniela Ivan)

Nedepunerea la termen atrage sancțiunea cu amendă între 50 și 500 de lei.

 

 

×
Subiecte în articol: declaraţia unică