x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Majoritatea companiilor estimează creșterea salariilor. Cu cât vor crește veniturile angajaților

Majoritatea companiilor estimează creșterea salariilor. Cu cât vor crește veniturile angajaților

24 Feb 2020   •   16:14
Majoritatea companiilor estimează creșterea salariilor. Cu cât vor crește veniturile angajaților

Majoritatea societăților din România, respectiv 71% dintre companii, vor să crească salariile angajaților în acest an, potrivit unui studiu realizat de hipo.ro. Deși vestea pare îmbucurătoare la prima vedere, 29% dintre firme intenționează menținerea veniturilor salariaților, 55% dintre societăți estimează că le vor mări cu până la 10%, în timp ce doar 15% din companii au planificat creșteri peste acest procent. 

Diferențele salariale sunt foarte mari, în funcție de domeniul de activitate. În vârf se află în continuare cele din tehnica informației, unde acestea depășesc 8.000 de lei, urmat de sectorul de business, unde un angajat cu experiență are circa 6.000 de lei, dar pentru postul entry-level venitul lunar abia ajunge la 2.300 de lei. 

În ultimii ani trendul s-a îndreptat tot mai mult către oferirea beneficiilor extrasalariale. 50% dintre societăți le oferă angajaților posibilitatea de lucru la distanță între o zi și 15 zile pe lună. În plus, mai sunt a cordate tichete de masă, asigurări de sănătate private, progam flexibil, al treisprezecelea salariu, abonamente la săli de sport. 

×
Subiecte în articol: cresteri salariale angajatori