x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Majoritatea românilor se așteaptă să le crească factura la gaze după 1 iulie

Majoritatea românilor se așteaptă să le crească factura la gaze după 1 iulie

18 Iun 2020   •   13:25
Majoritatea românilor se așteaptă să le crească factura la gaze după 1 iulie
Sursa foto: PavelRodimov/Getty Images/iStockphoto

Majoritatea consumatorilor casnici de gaze se aşteaptă la scumpiri după 1 iulie, când piaţa va fi complet liberalizată, reiese dintr-un sondaj realizat de iSense Solutions.

45% dintre participanții la cercetare cred că prețurile la gaze vor crește, 20% consideră că vor plăti o factură mai mică, iar 34% dintre respondenţi sunt de părere că preţurile vor rămâne neschimbate, arată studiul "Liberalizarea pieţei de gaze - percepţii".

"Clienţii casnici primesc cu o doză de scepticism vestea liberalizării pieţei de gaz. Motivul principal ţine de factorul financiar, dar mingea este acum în curtea furnizorilor de energie pentru a veni cu oferte relevante, care să convingă o piaţă destul de statică până acum", afirmă Andrei Elvădeanu, Head of Market Strategy, iSense Solutions.

Sondajul arată că 78% dintre clienții casnici sunt informaţi cu privire la liberalizarea de la la 1 iulie.

Însă doar 40% dintre românii din mediul urban, care au un contract de furnizare a gazelor naturale, declară că au primit o notificare scrisă de la furnizorul lor despre liberalizarea pieţei de gaze.

Cercetarea a fost realizată online, în iunie 2020, pe un eşantion de 800 de persoane, cu vârste peste 18 ani, clienţi casnici de gaze naturale, din mediul urban, decidenţi şi co-decidenţi în alegerea furnizorului de gaze. Gradul de eroare este de +/-3%.

 

×
Subiecte în articol: scumpire gaze consumatori casnici