x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Majoritatea românilor sunt nemulțumiți de job

Majoritatea românilor sunt nemulțumiți de job

08 Mai 2019   •   17:48
Majoritatea românilor sunt nemulțumiți de job

În timp ce companiile semnalează lipsa tot mai acută a forței de muncă, iar autoritățile încearcă să găsească soluții pentru rezolvarea acestei probleme, majoritatea românilor sunt nemulțumiți de serviciul pe care îl au.  Aproximativ 76,4% dintre români  se confruntă cu diferite neplăceri la locul de muncă, 34,4% vor să câștige mai mulți bani, 7,5% spun că nu le-a plăcut niciodată domeniul în care au lucrat, iar 6% consideră că sectorul pentru care s-au pregătit nu mai este căutat, potrivit raportului HR Review&Trends, realizat de platforma online eJobs.

Dacă ar fi să opteze pentru o schimbare în carieră aceștia s-ar orienta spre vânzări, resurse umane și logistică. Mai mult, 94,3% dintre salariați ar vrea să participe la cursuri de reconversie profesonală dacă ar  fi oferite de societatea la care lucrează, iar 69,5% sunt dispuși să și le plătească singuri.

Din punctul de vedere al veniturilor lunare, cele mai atrăgătoare domenii sunt IT-ul, cu un salariu mediu net de 5.713 lei, Juridic, cu 4.571 lei și Resurse Umane, cu 4.048 lei.

×