x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mama unui lider PMP dă cu mătura pe „Henri Coandă”

Mama unui lider PMP dă cu mătura pe „Henri Coandă”

de Cristian Anton    |    17 Apr 2018   •   08:42
Mama unui lider PMP dă cu mătura pe „Henri Coandă”
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Mihaela Neagu, o afaceristă apropiată de fosta guvernare PDL şi Elena Moise, mama unui lider naţional al PMP, vor face curăţenie pe Aeroportul „Henri Coandă” în următoarele şase luni. Şi, în timp ce avioanele decolează de pe cel mai mare aeroport din România cu tot cu pistă, cele două au primit un contract fără licitaţie în valoare de un milion de euro, deşi firma mamei politicianului a fost înfiinţată cu doar câteva zile înainte. Elena Moise este soţia lui Vasile Moise zis Deju, liderul Partidei Romilor din Dâmboviţa şi un apropiat al lui Florin Popescu, fostul baron PDL. Mai mult, soţii Moise sunt asociaţi cu Sanda Filofteia Mihai, fosta iubită a lui Liviu Negoiţă, alt greu PDL, fostul primar din Sectorul 3. Sebastian Moise, fiul lor, este secretar executiv al PMP şi apare în dosarul retrocedărilor al lui Dorin Cocoş

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) SA a atribuit pe 02.03.2018 un contract pentru prestarea de servicii de curăţenie, salubrizare şi colectare selectivă a deşeurilor în terminalele de pasageri ale Aeroportului „Henri Coandă”, în urma unor negocieri fără anunţ de participare, cu invocarea unei situaţii de urgenţă extremă. Durata contractului este de şase luni, iar valoarea acestuia este de 4.103.573,83 lei, fără TVA. Banii vor merge către asocierea formată din Libro Events SRL şi ISM Sophie Construct SRL.

Aeroportul „Henri Coandă” a rămas fără servicii de salubrizare de pe 31 ianuarie, când a expirat contractul cu Romprest, companie care asigura curăţenia de 17 ani. Între timp, aeroportul a angajat 91 de femei de serviciu pe durată determinată    

Dacă Libro Events SRL este deja o firmă cu notorietate, prin prisma sute lor sale de contracte cu statul, despre asociata ISM Sophie Construct SRL nu se ştie mai nimic.

Zeci de milioane de la stat

Libro Events SRL este controlată de Mihaela Neagu, o apropiată a fostei guvernări PDL, care a pus-o manager al Complexului Sportiv Olimpia datorită relaţiei sale de prietenie cu ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. Ulterior, Mihaela Neagu se asociază într-o firmă de pază cu fostul viceprimar PDL al Capitalei Robert Constantin Ionescu. Libro Events are ca domeniu de activitate curăţenia clădirilor, dar prestează servicii dintre cele mai variate, de la salubrizare la furnizarea de mere pentru elevi şi pachete cu alimente pentru săraci.

70 milioane de euro este valoare contractelor primite de Mihaela Neagu de la stat

Firma angajată cu un milion de euro de CNAB a raportat pentru anul 2016 afaceri de 53,7 milioane lei şi un profit net de 1,7 milioane lei, cu 545 angajaţi. În ultimii zece ani, Mihaela Neagu a primit peste 400 de contracte de la stat, de la instituţii dintre cele mai diverse, de la consiliile judeţene din Teleorman, Ialomiţa, Constanţa, Giurgiu etc la Ministerul Fondurilor Europene, Metrorex, Ministerul Muncii, Consiliul Superior la Magistraturii ş.a.

Un milion de euro pentru o firmă înfiinţată de câteva zile

Prezenţa PDL în această poveste nu este nici pe departe întâmplătoare. Legăturile fostului partid de guvernământ cu ISM Sophie Construct SRL, cealaltă firmă din contractul de un milion de euro de la Aeroportul „Henri Coandă”, sunt şi mai puternice. În primul rând, trebuie spus că ISM Sophie Construct SRL, firmă înfiinţată în 2016 în Târgovişte, nu mai există. Din februarie 2018, societatea şi-a mutat sediul social în Bucureşti, cu denumirea de X-tra Clean Services SRL. Fără activitate şi fără nici un angajat, firma a convins totuşi conducerea CNAB să-i ofere direct, fără licitaţie, un contract de un milion de euro. Asociata majoritară a fostei ISM Sophie Construct, actuala X-tra Clean Services SRL, este Elena Moise, din Târgovişte, implicată şi în alte afaceri ciudate. În Expensive Hobby SRL, Elena Moise este asociată cu Ionela Laura Dicu, proprietara unui bloc cu zece etaje construit ilegal pe Aleea Luncşoara, din Sectorul 2 al Capitalei. În martie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, printr-o hotărâre definitivă, demolarea blocului ridicat pe un teren al celebrului Stelian Gheorghe, zis Stelu, un apropiat al lui Dorin Cocoş şi al Elenei Udrea, beneficiarul a sute de milioane de euro de la ANRP.

Fiul, lider PMP şi omul lui Băsescu

Conexiunile Elenei Moise cu PDL merg şi mai departe. În Carways SA Târgovişte, femeia este asociată cu Sanda Filofteia Mihai, fosta iubită a lui Liviu Negoiţă, alt greu PDL, fost deputat şi primar în Sectorul 3. Mai vreţi legături cu PDL? Mai sunt. Soţul gospodinei care dă cu mătura pe aeroport este Vasile Moise, zis Deju, preşedintele Partidei Romilor Dâmboviţa, fost consilier judeţean PDL şi un apropiat al lui Florin Popescu, celebrul baron portocaliu, un apropiat al Elenei Udrea. Fiul celor doi, Costin Sebastian Moise, este secretar general al PMP la nivel naţional şi preşedintele organizaţiei din Sectorul 1.

Descurcăreţ din cale afară, fiul de bulibaşă Sebastian Moise transcede PDL-ului în care au activat tatăl, pe linie politică şi mama, pe filiera de afaceri, pentru a deveni lider naţional PMP, dar şi un om al puterii PSD. Moise jr. este director adjunct în aparatul Consiliului Local Sector 1 şi membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA

Moise jr. a candidat în 2016 la Camera Deputaţilor din partea PMP pe aceeaşi listă cu liderul de partid Eugen Tomac, iar campania l-a surprins în numeroase rânduri în primele rânduri, la masă cu Traian Băsescu şi Elena Udrea. În 2015, DNA îl menţiona pe Sebastian Moise în dosarul retrocedărilor ilegale care viza familia Cocoş. Alin Cocoş povestea că a fost contactat de prietenul Moise, care îl întreba dacă tatăl său, Dorin Cocoş, nu vrea să preia nişte terenuri cu drepturi litigioase din judeţul Argeş.

 

 

×
Subiecte în articol: Mihaela Neagu aeroport henri coanda