x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Manager ocupat, cumpar timp liber

Manager ocupat, cumpar timp liber

31 Aug 2004   •   00:00

De cele mai multe ori, oamenii care au bani nu mai au timp liber. Ei totusi il pot "cumpara", angajand pe altcineva care sa faca in locul lor anumite lucruri consumatoare de timp.

ADRIAN MIHAI

"Hai sa facem niste bani din ce nu poate sa faca un om foarte ocupat", s-a gandit Dan Frinculescu in urma cu un an. Impreuna cu un prieten, el a infiintat firma Butler & Butler, ceea ce in romaneste s-ar numi "Valet si Valet". Principala activitate ceruta de clienti a fost cea de plati de facturi. Curieratul rapid a fost si el un serviciu destul de solicitat. Ca sa se faca cunoscuti, cei doi si-au facut un site, destul de neprofesionist, dupa cum recunoaste tanarul intreprinzator. Rezultatul a fost pe masura. "Impactul site-ului a fost foarte slab", spune Frinculescu.

DE LA OM LA OM. Reclama din om in om, facuta prin cunoscuti, a atras mai multi clienti, aproximativ 15 pentru serviciile de plata a facturilor. "A mers satisfacator, adica a mers ca si cum ne-am fi luat cate un salariu bunicel", apreciaza intreprinzatorul. Faptul ca afacerea nu a mers si mai bine a fost pus pe seama lipsei unei publicitati adecvate. "Am avut cativa clienti care au fost foarte incantati", marturiseste bucuros managerul.

INVESTITII. Acum, site-ul urmeaza a fi schimbat, pentru ca intreprinzatorul a gasit un alt prieten dispus sa investeasca. Initial, acesta ar fi vrut sa-si faca singur afacerea, dar s-a gandit ca este mai bine sa beneficieze de experienta deja acumulata a lui Frinculescu. Un plan de afaceri, un sediu, o secretara, masini si publicitate. Acestea sunt noutatile care vor fi aduse de noul partener. Bani pentru o cercetare de piata nu au existat, dar, pe baza semnalelor primite de la prieteni, intreprinzatorii au tras concluzia ca trebuie sa existe o piata importanta pentru serviciile lor.

Bucurestiul este doar un oras cu foarte multe afaceri, deci si cu manageri ocupati. Aria de activitate va include inchirierea de clovni, Mosi Craciuni sau chiar actori. Pentru cei care nu vor fi angajati permanenti, ci doar atunci cand va exista un eveniment, plata se va face pe baza de comision.

MOTTO

Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?
Vreau sa ma fac valet!
- Butler&Butler

DOCUMENTE

"James Butler te poate inlocui cu succes acolo unde nu doresti sa fii implicat, acolo unde nu poti sau acolo unde nu vrei! James Butler este consilierul tau de incredere in atat de multe domenii incat nici nu-ti dai seama." Asa se prezinta firma James Butler Service SRL, care se ocupa de intermedieri, consultanta, obtinerea de acte si documente oficiale unele si chiar documente oficiale pentru cetateni straini.
×
Subiecte în articol: economic