x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mâncarea din estul UE e mai proastă ca în vest

Mâncarea din estul UE e mai proastă ca în vest

30 Mar 2017   •   21:20
Mâncarea din estul UE e mai proastă ca în vest

Mâncarea produsă de aceleaşi firme pentru Europa de Est e mai proastă decât cea furnizată în ţările din Vest. E concluzia oficială a Consiliului Agricultură și Pescuit din cadrul Consiliului U, care a analizat studiile făcute de către mai multe state membre pe tema dublului standard de calitate.

În unele cazuri, până la jumătate dintre produse conțin mai puţină carne, mai multă grăsime, mai mulți îndulcitori și conservanți artificiali și o greutate mai mică. În consecinţă, Consiliul a solicitat Comisiei Europene elaborarea unor acte legislative la nivelul UE pentru a elimina aceste situaţii. "Studiile au confirmat existența unor diferențe în ceea ce privește compoziția și calitatea produselor de aceeași marcă și cu ambalaj identic care sunt vândute pe piețele din centrul/estul UE și pe cele din vestul UE, precum și faptul că multe dintre produsele vândute în țările din centrul/estul UE conțin adeseori ingrediente de calitate mai scăzută decât produsele de marcă vândute pe piețele din vestul UE", se arată într-o interpelare adresată Comisie Europene, potrivit economica.net. Acest lucru a fost constatat de la produse alimentare și articole de toaletă până la detergenți și dezinfectanți, care sunt de calitate inferioară și, uneori, mai scumpe decât produsele identice vândute în vest. "Este însă inacceptabil să existe diferențe la nivelul calității ingredientului de bază, iar consumatorii să fie induși în eroare", se menţionează în document.

 

În România, Ministerul Agriculturii a format acum o lună “un colectiv de muncă” pentru a analiza situaţia. Şi, pentru că tot nu s-a reuşit să se facă nimic în acest sens, a intervenit şi Avocatul Poporului cu o anchetă proprie

×