x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Manufacturieri ai "Timpului"

Manufacturieri ai "Timpului"

11 Oct 2004   •   00:00

Sa-si fi imaginat Vacheron Constantin, in 1755, ca micul sau atelier de prelucrare a timpului va deveni cea mai veche si prestigioasa manufactura din arta orologeriei? Singurele care ar putea avea un raspuns nu sunt decat operele sale, daca vom sti sa le descifram.

Saptamana trecuta, pasionatii de timp si traditie au descoperit piese celebre ale orologeriei elvetiene, in cele trei expozitii prin care Helvetansa a sarbatorit zece ani de cand aduce publicului roman timpul masurat cu precizie elvetiana.

DETERMINARE. " In urma cu zece ani, un roman pe care nu-l mai vazusem niciodata a intrat in biroul meu si mi-a spus: «Imi doresc sa aduc in Romania ceasuri cu traditie si prestigiu elvetian; nu am pentru asta nici experienta, nici bani, dar intotdeauna mi-am asumat respectul pentru lucrul bine facut». Nu stiu ce am gandit atunci, dar cand i-am vazut determinarea, i-am acordat sustinerea pentru inceputul afacerii sale. Sunt mandru de ce a realizat in acesti zece ani, in Romania", Max Muller, reprezentat La Boutique Suisse (compania elvetiana partenera Helvetansa)

PRIETENIE. Sarbatoarea s-a incheiat ieri, o data cu inchiderea expozitiilor; prietenii Helvetansa au fost, insa, din nou luati prin surprindere, printr-o tragere la sorti care l-a recompensat pe domnul Andrei Stefanescu, 34 ani, cu o excursie pentru doua persoane la Zürich, iar pe doamna Maria Bold, cu un ceas Tissot, editie limitata.

Pentru cei care inca isi doresc sa descopere cum se supune timpul acelor de ceasornic, Helvetansa pregateste si alte surprize care le-ar putea aduce raspunsul. Adevarate declicuri ale imaginatiei, piesele prezentate isi vor invita, in continuare, admiratorii la calatorii dincolo de timp. (Andreea Hirica)

×
Subiecte în articol: economic