x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Maramuresul, promovat de mesteri populari

Maramuresul, promovat de mesteri populari

15 Apr 2005   •   00:00

Maramuresul este vizitat anual de circa 60.000 de turisti, iar numarul acestora este in crestere datorita targurilor nationale si internationale, unde asociatiile profesionale promoveaza aceasta regiune, a declarat Livia Sima, presedintele filialei Maramures a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).



  • de IOHANNA ONACA PURDEA

  • INEDIT. Farmecul Maramuresului este adus in Capitala de artizanii populari
    "Vin multi turisti francezi, maghiari, nemti si vizitatori din zona asiatica. Dar ne bucuram ca reusim sa atragem din ce in ce mai multi romani, care vin aici din dorinta de a-si cunoaste mai bine tara, ceea ce este un succes", a spus Livia Sima, cu ocazia Targului de Promovare a Turismului si Mestesugurilor din Maramures.

    ARTA. In cadrul targului, care se desfasoara in perioada 15-16 aprilie la World Trade Plaza, bucurestenii au ocazia sa patrunda in universul fascinant al Tarii Maramuresului si sa afle cate ceva despre traditiile si frumusetea acestei regiuni prin intermediul celor 21 de artizani populari prezenti la manifestare. Imbracati in costume traditionale, acestia prezinta cateva dintre mestesugurile practicate din stramosi in zona: arta cioplitului in lemn, a tesutului, maiestria incondeierii oualor, olaritul si confectionarea de masti populare. Mesterii prezenti la targ au absolvit de curand un curs de marketing in cadrul proiectului de formare "Craft Center". Targul este organizat de Programul de Dezvoltare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

    DE PASTI. Turistii care doresc sa viziteze Maramuresul se pot caza la una dintre cele 550 de pensiuni agroturistice din zona. De Pasti, preturile variaza intre 800.000 de lei pe zi de persoana, cazare cu demipensiune, si 930.000 de lei pe zi, cu pensiune completa.

    ×
    Subiecte în articol: economic