x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MAREA BRITANIE / Cei mai mulţi şomeri din ultimii 20 de ani

MAREA BRITANIE / Cei mai mulţi şomeri din ultimii 20 de ani

30 Dec 2008   •   00:00

Circa 600.000 de salariaţi din Marea Britanie şi-ar putea pierde locurile de muncă anul viitor, situaţie în care 2009 ar deveni cel mai nefast din ultimii 20 de ani din punct de vedere al şomajului pe piaţa locală, au avertizat ieri experţii din domeniul resurselor umane.



Recesiunea va afecta pregnant Marea Britanie anul viitor, când numărul şomerilor va fi de aproape trei milioane de persoane, potrivit Institutului britanic de Personal şi Dezvoltare. "Până la sfârşitul anului 2009, numărul oamenilor fără un loc de muncă, dar care caută unul, va creşte cu un milion faţă de toamna anului 2008, la 2,8 milioane de persoane", a declarat într-un raport economistul şef al institulului, John Philpott. Primele luni ale anului viitor vor fi probabil cele mai rele din ultimele două decenii, a afirmat el.

"Aşteptările noastre, bazate pe rezultatele din sondaje şi întrebările adresate angajatorilor, arată că numărul poziţiilor neocupate va creşte semnificativ în primele luni din 2009, pe măsură ce firmele devin conştiente de perspectiva economică. Până la Paşte va fi probabil cea mai proastă perioadă din 1991 în cazul locurilor de muncă vacante", a arătat Philpott. Avertizările institutului vin pe fondul intrării Adams în administrare specială. Prăbuşirea Adams, care are aproximativ 2.000 de salariaţi, urmează falimentelor retailerilor Woolworths, Zavvi şi The Officer’s Club.

×
Subiecte în articol: economic