x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Marea Britanie ramane fara marile companii?

Marea Britanie ramane fara marile companii?

24 Iul 2018   •   11:02
Marea Britanie ramane fara marile companii?

Bancile americane au atras atentia guvernului Marii Britanii ca, daca se reduc impozitele, Regatul Unit s-ar putea confrunta, dupa Brexit, cu retragerea marilor companii financiare, scrie Financial Times. 

 

Cotidianul citeaza, in acest sens, declaratiile unuia dintra marii bancheri de pe Wall Street, potrivit caruia daca Londra vrea sa ramana in continuare un centru financiar mondial, Marea Britanie va trebui sa suporte anumite costuri.  

Intr-un fel de replica, seful diplomatiei de la Londra, Philip Hammond se arata increzator ca orice pierderi inregistrate de sectorul financiar al tarii dupa Brexit vor fi compensate de extinderea activitatilor pe pietele in curs de dezvoltare de dincolo de granitele Uniunii Europene. 

In plus, oficialul a subliniat ca Londra isi va pastra atractivitatea si competitivitate fata de alte centre financiare ale lumii gratie avantajelor oferite de sistemu ei legislativ, de fusul orar in care este amplasata, dar si de raspandirea limbii engleze. 

Intre timp insa, mai multe bani importante, precum JPMorgan Chase, Citigroup, Goldman Sachs si Bank of America au realizat studii aprofundate privind rentabilitatea tarilor unde ele lucreaza. Si se pare ca acum, cand presedintele SUA, Donald Trump, a redus impozitele si a simplicat procesul de reglementare, comparatia nu favorizeaza Marea Britanie, concluzioneaza Financial Times. 

×