x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Margin spre marginea electricităţii. Prietenul lui Bode, gata de debarcare, apărat de un cântăreţ răspopit

Margin spre marginea electricităţii. Prietenul lui Bode, gata de debarcare, apărat de un cântăreţ răspopit

de Gabi Golea    |    20 Dec 2012   •   17:16
Margin spre marginea electricităţii. Prietenul lui Bode, gata de debarcare, apărat de un cântăreţ răspopit

Încep să apară primele semne că sistemul energetic poate să fie curăţat de mafia transpartinică plantată în punctele-cheie ale companiilor controlate de stat.

La Transelectrica, potrivit unor surse din Ministerul Economiei, cercetările preliminare în anchetele DNA au relevat legăturile strânse ale unor firme ce au căpuşat compania în folosul grupului de sub muntele Pietricica. La Smart va fi prima mişcare de scoatere a omului de paie pus să semneze sifonarea resurselor către mafia energiei.

Un alt personaj este pe făraş: Adrian Margin, directorul SISE Transilvania Nord, companie din reţeaua Electrica SA. Mărirea şi decăderea lui Margin sunt legate de funcţiile lui Lucian Bode, fost ministru al Economiei în echipa de figuranţi MRU. Bode şi Margin au pornit în sus de la Zalău, competenţa inginerească fiind aureolată de carnetul de partid – PDL. Cât au jucat fotbal pe imaşurile din Sălaj, erau fluieraţi de arbitri. Când au jucat pe Calea Victoriei, la ministerul Economiei, Lucică ­ ministru şi Adrian stoper – adică şef de cabinet, au fost fluieraţi de sindicate şi de protestatari. Adrian a fost plasat în Consilii de Administraţie bine remunerate – la Transelectrica şi la Hidroelectrica. Decăderea lui Bode l-a trimis în provincie şi pe Margin. Nu chiar pe un post marginal, ci de director la Cluj, propus chiar de PSD?! Când şi-au dat seama de eroarea profesională, cei de la Electrica i-au pregătit o redirecţionare la Zalău, de unde a plecat. Cine a sărit să-l apere pe Margin? Evident un tovarăş de la “galere”, de când numărau pentru Bode la minister, un dubios consilier, fără meserie exactă, care trăgea sforile şi freca la clanţe, să-i fie bine lui Bode.

“Avocatul” lui Margin se mănăstireşte pe la un post în agonie, asta după ce a dat note (de plată) candidaţilor la Parlament. Greu îi uiţi vocea fonfăit-rârâită a răspopitului, neajuns nici dascăl. Dacă pleacă Margin, unde se mai retrage? La mănăstire nu-l primesc, la televiziune s-a închis şi a rămas deschis doar la Gherla.

×