x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Marii retaileri laudă decizia Guvernului de a reduce TVA-ul pentru produsele alimentare bio, montane și tradiționale

Marii retaileri laudă decizia Guvernului de a reduce TVA-ul pentru produsele alimentare bio, montane și tradiționale

17 Mai 2019   •   15:59
Marii retaileri laudă decizia Guvernului de a reduce TVA-ul pentru produsele alimentare bio, montane și tradiționale

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) apreciază decizia Guvernului de a reduce TVA la produsele alimentare bio, montane și tradiționale de la 9% la 5%. Decizia a fost luată de Guvern în şedinţa sa din data de 14 mai.

”Membrii AMRCR apreciază că această măsură este atât în beneficiul consumatorilor, în favoarea agenților economici care operează în acest sector, precum și în sprijinul dezvoltării și consolidării comunităților rurale din România. AMRCR militează pentru alimentația sănătoasă și susține eforturile actorilor economici și instituționali din România de a dezvolta producția și comerțul în această direcție. În acest sens, recunoaștem demersurile întreprinse de Asociația Bio România, de Federația Producătorilor de Produse Tradiționale și de Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc, precum și sprijinul și deschiderea manifestate de Guvern, Ministerul Agriculturii și Ministerul Finanțelor. Subliniem că această colaborare a putut fi remarcată și în contextul dezbaterilor parlamentare referitoare la promovarea și susținerea unor noi modalități de  promovare a certificării voluntare a calității produselor alimentare”, se arată într-un comunicatul de presă al AMRCR.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România  (AMRCR) este o asociație profesională, constituită în 2003, care reprezintă retailul modern din România şi din care fac parte Auchan, Cora, Carrefour, Kaufland, Lidl, Penny, Profi, Mega Image, Metro, Selgros.

×
Subiecte în articol: agroalimentare