x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Marius Budăi: A costat un miliard de euro intervenţia BNR pentru a ţine cursul valutar sub 5 lei

Marius Budăi: A costat un miliard de euro intervenţia BNR pentru a ţine cursul valutar sub 5 lei

06 Dec 2019   •   15:20
Marius Budăi: A costat un miliard de euro intervenţia BNR pentru a ţine cursul valutar sub 5 lei

Intervenţia Băncii Naţionale a României pentru susţinerea cursului leu în raport cu moneda unică europeană a costat România peste un miliard de euro, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Botoşani, deputatul Marius Budăi, fost ministru al Muncii în guvernul Dăncilă.


"Vis-a-vis de cursul euro, ne-a costat din rezervele valutare ale României peste un miliard de euro intervenţia BNR în piaţă pentru a putea ţine cursul valutar sub cinci lei", a afirmat Budăi.

Deputatul PSD Botoşani a susţinut că, într-o singură lună de guvernare, PNL a îndatorat România cu 8,5 miliarde de lei, în condiţiile în care cea mai mare datorie lunară făcută de guvernarea PSD a fost de 3,9 miliarde de lei.

"Am făcut o analiză a cât a costat şi evoluţia economică a României în prima lună de guvernare a PNL şi pot spune cu siguranţă că PNL egal PDL, egal CDR, perioada 1996-2000. În guvernarea CDR s-au închis şi vândut Bancorex şi Bankoop. Acum, aflăm că CEC va fi listată la bursă şi Hidroelectrica la fel. Suntem în situaţia în care o lună de guvernare PNL a costat România peste zece miliarde de lei. Şi acum să vă prezint cifre: împrumuturi de 8,5 miliarde, în situaţia în care noi eram acuzaţi că îndatorăm ţara. Noi, de fapt, împrumutam 3,9 miliarde, cel mai mare împrumut al României pe timpul PSD, 3,9 miliarde în cea mai grea lună. Iată că ei au împrumutat 8,5 miliarde", a mai afirmat Budăi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marius Budăi