x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Maşini şi utilaje, vedetele vânzărilor

Maşini şi utilaje, vedetele vânzărilor

19 Aug 2016   •   19:15
Maşini şi utilaje, vedetele vânzărilor
Sursa foto: Intact Images

BCR Leasing IFN a înregistrat o creştere cu 46% a vânzărilor în primul semestru al anului 2016, faţă de perioada similară a anului trecut, compania raportând evoluţii pozitive pe principalele categorii de bunuri finanţate. Cele mai importante creşteri au vizat segmentele de vehicule comerciale uşoare şi autoturisme, unde volumele finanţate au crescut cu 77% respectiv 43% faţă de primul semestru 2015.

Valoarea totală a finanţărilor acordate în prima jumătate a acestui an a fost de 119 milioane de euro, în timp ce profitabilitatea companiei a atins 14,5 milioane lei conform standardelor IFRS. Configuraţia portofoliului BCR Leasing IFN la finele perioadei de raportare era de 79% leasing auto şi 21% leasing pentru echipamente şi utilaje. Segmentul de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare reprezenta 30% din volumul total al finanţărilor companiei, iar vehiculele comerciale grele, 49%. Finanţările pentru echipamente au crescut cu 17% faţă de prima jumătate a anului trecut, compania propunându-şi să crească în continuare vânzările, prin finanţarea cu prioritate a sectoarelor productive. În cadrul acestui segment, 35% dintre finanţări au mers către agricultură, 23% în construcţii, 17% în diverse sectoare industriale, diferenţa de 25% fiind împărţită între domeniul medical, energie, industrie alimentară şi servicii.

Microîntreprinderile şi IMM-urile constituie 88% din portofoliul finanţărilor acordate de BCR Leasing IFN în prima parte a anului

×
Subiecte în articol: BCR Leasing IFN