x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mecanic al Tarom, concediat după ce a fost descoperit beat la muncă

Mecanic al Tarom, concediat după ce a fost descoperit beat la muncă

31 Aug 2018   •   13:15
Mecanic al Tarom, concediat după ce a fost descoperit beat la muncă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Mecanicul de la Tarom care a fost prins băut în timpul serviciului, pe 24 iulie, pe Aeroportul Internaţional Iaşi, a fost concediat. 

Conform unui comunicat remis vineri de companie, "în data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autorităţile de la Iaşi, autorizarea de lucru a angajatului Tarom a fost retrasă şi solicitarea de rechemare transmisă către acesta". 

"Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele Tarom cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Rezultatele au relevat faptul că nicio normă de siguranţă nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nicio aeronavă. La nivelul angajatorului, s-a constituit o comisie de disciplină. Raporturile de muncă dintre Tarom şi angajatul în cauză încetează, potrivit dispoziţiilor legale, începând cu data de 1 septembrie. Din 24 iulie şi până în prezent, salariatul nu a desfăşurat niciun fel de activitate în cadrul companiei", precizează compania în comunicatul de presă. 

Reprezentanţii companiei aeriene au dat asigurări că aeronavele sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranţă în aviaţie. 

"Cazul de la Iaşi este regretabil şi nu este reprezentativ pentru Direcţia Tehnică Tarom. Mai mult decât atât, compania Tarom a acţionat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acţiunilor pe care le-a desfăşurat fostul nostru angajat şi în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză. Tarom are o politică de toleranţă zero faţă de astfel de cazuri", se menţionează în comunicatul de presă. AGERPRES

×