x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Merkel: Ieşirea Greciei din zona euro trebuie evitată cu orice preţ

Merkel: Ieşirea Greciei din zona euro trebuie evitată cu orice preţ

13 Sep 2011   •   10:28
Merkel: Ieşirea Greciei din zona euro trebuie evitată cu orice preţ

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca trebuie evitat orice proces nocontrolat de faliment in Zona Euro, avertizand ca iesirea Greciei din Zona Euro ar cauza un "efect de domino" si trebuie evitata cu orice pret, informeaza AFP.

"Lucram cu toate mijloacele pe care le avem la dispozitie pentru a nu se intampla asta. Prioritatea absoluta este sa evitam o incetare de plati necontrolata, pentru ca acest lucru nu va afecta doar Grecia si pentru ca riscul de a ne afecta pe toti, sau cel putin multe alte tari, este foarte ridicat", a declarat Angela Merkel.

Cancelarul german a exclus iesirea Greciei din Zona Euro, reamintind de pozitia ferma pentru mentinerea zonei intacta din punct de vedere politic.

"Cred ca facem un mare serviciu Greciei daca speculam cat mai putin posibil si incurajam in schimb Grecia sa-si respecte angajamentele. Mi-am exprimat foarte clar pozitia, si anume ca trebuie facut totul pentru a mentine Zona Euro intacta din punct de vedere politic', a mai spus cancelarul.

Troica, grupul de experti de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International insarcinat cu evaluarea progreselor Atenei in aplicarea programului de reforme, a parasit neasteptat tara in data de 2 septembrie. Troica a anuntat ca va reveni la Atena zilele urmatoare.

×