x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Metrorex: Lifturi de 68,2 milioane de lei

Metrorex: Lifturi de 68,2 milioane de lei

29 Sep 2010   •   00:00

Metrorex a încheiat un contract cu asocierea Somet/Schindler România/Tiab de 68,22 milioane de lei pentru a monta lifturi şi platforme de acces în actuala reţea de metrou destinate persoanelor cu handicap, potrivit operatorului.
Contractul este finanţat printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi are o durată de un an.
Lifturile se vor utiliza atât la interior, cât şi la exterior, în mod deosebit pe trasee directe de la nivel stradal la nivel peron, orientate în vederea asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi în reţeaua de metrou existentă.
Aproximativ 700.000 de persoane folosesc zilnic reţeaua de metrou, care are o lungime de 67 de kilometri, patru magistrale şi 49 de staţii.
Firma Somet este controlată de mai multe persoane fizice, principalul acţionar fiind Ştefan Marian Stanciu (48,19%), iar în structura acţionariatului se regăseşte şi SIF Muntenia (5%).
Schindler România a fost înfiinţată în 1999, ca parte a grupului Schinder, fiind responsabilă pentru distribuirea, instalarea şi întreţinerea tuturor ascensoarelor şi scărilor rulante ale mărcii.
Tiab (Trustul de Instalaţii şi Automatizări Bucureşti) este companie specializată în lucrări de instalaţii şi automatizări în domeniul construcţiilor industriale, parte a grupului francez Vinci.

×
Subiecte în articol: economic