x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Microîntreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe profit însă au două condiții de împlinit

Microîntreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe profit însă au două condiții de împlinit

03 Mai 2018   •   13:56
Microîntreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe profit însă au două condiții de împlinit

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de joi, proiectul de aprobare a OUG 25/2018 prin care microîntreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit dacă îndeplinesc două condiţii - au capital social minimum 45.000 de lei şi cel puţin doi salariaţi. 

Potrivit OUG, microîntreprinderile care optează pentru plata impozitului pe profit vor beneficia de facilităţi, respectiv "scutirea de la plata impozitului pentru profitul reinvestit, scutirea de la plata impozitului pe profit în cazul în care desfăşoară exclusiv activitate inovare, cercetare, dezvoltare". 

Prin acest act normativ se reduce acciza la motorină pentru transportatorii de mărfuri şi persoane - se diminuează cu 183,62 de lei pentru 1.000 de litri, respectiv cu 217,31 lei pe tonă nivelul accizei pentru motorina utilizată drept carburant pentru motor în sectorul transporturilor de mărfuri, respectiv al transportului de persoane. 

O altă prevedere a ordonanţei stabileşte că în cazul persoanelor fizice, donaţiile către entităţile non-profit sau unităţile de cult furnizori de servicii sociale acreditaţi cresc de la 2% la 3,5% din impozitul datorat pe venitul din salarii, pensii, din venitul net anual impozabil. 

Proiectul de aprobare a OUG 25/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. AGERPRES

×
Subiecte în articol: microintreprinderi impozit pe profit