x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Microîntreprinderile vor plăti impozit de 16% pe profit sau impozit forfetar

Microîntreprinderile vor plăti impozit de 16% pe profit sau impozit forfetar

14 Ian 2010   •   00:00

Microîntreprinderile vor fi impozitate din acest an la fel ca orice firmă, prin aplicarea cotei de 16% pe profit sau a impozitului minim, fără a mai putea opta pentru impozitul de 3% pe venit.

"De la 1 ianuarie a dispărut regimul de taxare diferenţiat pentru microîntreprinderi, adică impozitarea cu 3% a veniturilor, şi a este introdus impozitul de 16% pe profit sau impozitul minim", a declarat agenţiei ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu.

Parlamentul a respins, la dezbaterea proiectului de lege privind bugetul din acest an, un amendament al deputatului PNL Daniel Chiţoiu de prelungire a opţiunii.

Până sfârşitul anului trecut, microîntreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea să opteze între plata impozitului pe profit şi plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv în ultimii ani până la 3% din venituri.

Fără prelungirea acestei prevederi şi pentru 2010, practic noţiunea de microîntreprindere dispare din Codul Fiscal.

Anul trecut erau înregistrate 280-300.000 de microîntreprinderi, societăţi cu până la 9 angajaţi şi venituri anuale de cel mult 100.000 de euro.

 


×
Subiecte în articol: redactie