x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mihai Tănăsescu: agenţiile de rating ar putea retrograda Marea Britanie şi alte câteva state europene. România poate face faţă provocărilor

Mihai Tănăsescu: agenţiile de rating ar putea retrograda Marea Britanie şi alte câteva state europene. România poate face faţă provocărilor

de Daniel Ionaşcu    |    09 Aug 2011   •   19:16

In perioada urmatoare am putea asista la noi scaderi de rating pentru cateva state europene, precum Marea Britanie, insa Romania poate face fata valurilor, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), intr-un interviu pentru Hotnews.

Totusi, el crede ca turbulentele financiare se vor termina in curand. “Ceea ce cred eu in momentul de fata este ca asistam la o criza politica ce are un impact economic. O criza politico-economica.
Este limpede ca retrogradarea ratingului SUA a venit ca un semnal clar pentru politicienii de aici din SUA. Un semnal care sa le atraga atentia sa se apuce serios de treaba pentru a face programul de consolidare fiscala credibil', a precizat Tanasescu. El a mai completat ca sI europenii trebuie sa aprobe crearea EFSF, fondul special anti-criza, care sa joace pe pietele secundare de obligatiuni.

In privinta Romaniei, aceasta are un tampon financiar suficient cat sa faca fata provocarilor. Tara noastra ar putea fi totusi afectata daca ar scadea importurile dar sI prin iesirea fluxurilor de capital, a mai spus el. Circa 70% din exporturile Romaniei se fac in state din Uniunea Europeana.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie rating mihai tanasescu