x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Miliardari la 21 de ani

Miliardari la 21 de ani

16 Feb 2004   •   00:00

Cinci tineri romani s-au impus pe Internet. Firma lor are o cifra de afaceri de un miliard de lei la un an de la infiintare.

Experti la 21 de ani
Dupa ce au terminat liceul, un grup de baieti din Ploiesti s-au hotarat sa-si faca o firma de web design. Se pricep atat de bine la asta, incat au castigat un concurs international. Cel mai "batran" are 21 de ani.
CRISTIAN IONITA

In decembrie 2002, Vlad Cosma, Florian Manicuta, Costin Ciobanu, Lucian Maxim si Gabriel Stoian au inchiriat un birou, si-au adus computerele de acasa si au inceput sa creeze pagini de Internet. Cu alte cuvinte, si-au infiintat o firma de web design. Sa nu aveti impresia ca se ocupa doar de afaceri. Toti cinci sunt studenti.

Inceputurile afacerii
Primii clienti i-au gasit in orasul lor natal, Ploiesti. Dupa ce au creat primele cinci site-uri, au tiparit pliante si au inceput sa le distribuie, "batand din usa in usa" la toate firmele importante din oras.
Urmatoarea mutare a fost sa publice anunturi intr-un ziar local. In cateva luni au inceput sa-i caute clienti din ce in ce mai importanti. Asa au reusit sa obtina un contract cu o rafinarie, apoi cu un important grup industrial.
Pana in decembrie 2003, firma lor a ajuns la o cifra de afaceri de aproape un miliard de lei. Trecusera 12 luni de la infiintare. Incurajat i de succesul avut s-au gandit sa se inscrie la un concurs international de web design, gazduit de americani. Asa ca au inscris cateva site-uri create de ei pe pagina de Internet designfirms.org. Au participat 5.000 de firme din intreaga lume.

Vestea cea buna
Dupa ce juriul a terminat de analizat miile de site-uri participante, au fost anuntati ca au primit 96 de puncte din 99 posibile, fiind depasiti doar de o echipa ruseasca - care a reusit sa obtina 97 de puncte.

Managerul
Vlad Cosma este managerul firmei Oznet. Cand nu se ocupa de afaceri, este student ASE, la Management. La 21 de ani, el este decanul de varsta al echipei de cinci studenti care au reusit sa se afirme in vasta lume a Internetului in mai putin de un an. "Am iesit de la liceu si ne-am gandit: "Ce stim noi sa facem?". Raspunsul a fost simplu: "Ne pricepem la computere". Asa ca ne-am facut o firma si ne-am apucat de treaba. Nu ne-a fost usor... In primul rand trebuie sa te pui la curent cu noile tehnologii, altfel ti-o iau altii inainte. Apoi mai este si facultatea...", ne-a declarat Vlad. Asta este filozofia care i-a facut sa ajunga oameni de afaceri in mai putin de un an.

Cum au castigat
Pagina web a firmei celor cinci baieti din Ploiesti poate fi accesata la adresa www.oznet.ro. In decembrie 2003, acestia au participat la concursul de web design organizat pe site-ul www.designfirms.org. In competitie au inscris doua site-uri: primul este chiar al lor (www.oznet.ro), iar al doilea apartine unui client de-al lor (www.urbanromania.com). Din cele 5.000 de firme participante, organizatorii concursului au desemnat 30 de castigatori, printre care si baietii de la Oznet. Printre site-urile realizate de web designerii din Ploiesti se numara www.drumulfructelor.ro, www.iridex.ro, www.ssb.ro, urbanromania.com si www.tiabploie

×
Subiecte în articol: economic