x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Economiei a publicat anunţul de vânzare a Oltchim. Noul proprietar va negocia direct cu Petrom pentru rafinăria Arpechim

Ministerul Economiei a publicat anunţul de vânzare a Oltchim. Noul proprietar va negocia direct cu Petrom pentru rafinăria Arpechim

de Daniel Ionaşcu    |    15 Mar 2012   •   15:03

Combinatul Oltchim Ramnicu-Valcea va fi privatizat in doua etape, respectiv prezentarea de oferte preliminare neangajante si organizarea unei licitatii cu oferta in plic. Viitorii investitori vor negocia dicrect cu Petrom preluarea Arpechim, rafinarie aflata in conservare, se arata in anuntul de vanzare a combinatului, publicat ayi de catre ministerul Economiei.

"In conformitate cu prevederile strategiei de privatizare a Oltchim, metoda de privatizare este o metoda combinata, respectiv negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic", se arata in anuntul de vanzare a companiei, publicat joi de Ministerul Economiei, actionarul majoritar al combinatului.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI sa privatizeze Oltchim pana la finele lunii aprilie. Combinatul se numara printre primele companii de stat care vor avea management privat.Ministerul Economiei detine acum 54,8% din titlurile combinatului. Comisia Europeana a aprobat in urma cu o saptamana conversia in actiuni a datoriei Oltchim fata de AVAS, care se ridica la aproximativ 135 milioane euro, in urma operatiunii autoritatea urmand sa devina actionarul majoritar al combinatului chimic.

×
Subiecte în articol: AVAS petrom oltchim ministerul economiei