x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Tineretului şi Sportului a suplimentat locurile în taberele studenţeşti

Ministerul Tineretului şi Sportului a suplimentat locurile în taberele studenţeşti

03 Iun 2019   •   17:28
Ministerul Tineretului şi Sportului a suplimentat locurile în taberele studenţeşti

Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat o serie de măsuri, care se vor aplica în cel mai scurt timp și vor sprijini activitatea organizațiilor studențești și de tineret din România. Astfel, au fost suplimentate locurile în tabere studențești (inclusiv comandamente) pentru federațiile studențești, care vor crește de la 150 la 600 de locuri. Respectiva suplimentare însemnă și alocarea unui buget de 315.000 de lei.

Pentru a crește gradul de transparență decizională, federațiile studentești naționale reprezentative pot delega observatori în procesul de acreditare al agenților economici unde se vor desfășura taberele studentești. De asemenea, Casele de Cultură Studențești vor mai primi, pentru activitățile culturale, un buget suplimentar de 450.000 de lei. A patra măsură se referă la taberele studențești unde au fost alocate nu mai puțin de 1079 de locuri suplimentare, ceea ce înseamnă un buget de 755.000 de lei.

Angajament respectat

Iar Salonului Național de Creație și Inventică i-a fost alocat un buget de 100.000 de lei. „Am stat cu echipa mea de experți câteva ore și am căutat și identificat soluții pentru a putea lua aceste măsuri, chiar de Ziua Tineretului. Este încă o dovadă a faptului că ne respectăm angajamentul de a fi cât mai aproape de tinerii din România și de a-i sprijini cât mai mult în activitatea lor”, a spus ministrul Bogdan Matei.

×