x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Turismului scoate la licitaţie acţiunile deţinute la Athenee Palace

Ministerul Turismului scoate la licitaţie acţiunile deţinute la Athenee Palace

29 Sep 2010   •   00:00

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) scoate la vânzare pachetul de 33,97% din acţiunile Athenee Palace (ATPA) prin licitaţie publică cu strigare, preţul de pornire fiind de 6,12 milioane de lei.
Astfel, ministerul urmăreşte să obţină un preţ minim de 2,85 lei pe acţiune, cu 4,4% mai mare decât cotaţia de marţi de la Bursă, de 2,73 lei. La preţul de pornire stabilit pentru licitaţie, firma valorează 18,02 milioane de lei, potrivit Mediafax.
Persoanele interesate să participe la licitaţie trebuie să plătească taxa de 6.640 de lei şi să depună o garanţie de 1,22 milioane de lei.
Ofertanţii trebuie să depună documentele de participare până la 12 octombrie, ora 16:00, iar în următoarea zi se vor deschide plicurile în prezenţa tuturor persoanelor interesate.
Potrivit celor mai recente raportări de la BVB, din 2008, George Copos controlează 30,45% din Athenee Palace, prin intermediul Tehnofrig Palace şi altor patru firme pe care le deţine.
Athenee Palace deţine, la rândul său, 10,1% din Ana Hotels, companie controlată de omul de afaceri George Copos. Ana Hotels deţine hotelurile Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza în Bucureşti, trei unităţi în Poiana Braşov (Sportul, Poiana şi Bradul, toate clasificate la trei stele) şi alte două în Eforie Nord (Astoria, de trei stele, şi Europa, de patru stele).
Athenee Palace mai deţine un apartament de trei camere şi un teren de 6.475 metri pătraţi în Bucureşti. Firma a avut venituri totale de 150.000 de lei în primele şase luni din acest an, cu 10% mai mici faţă de aceeaşi perioadă din 2009, şi pierderi de 299.000 de lei.

×
Subiecte în articol: economic