x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: "Chevron beneficiază de sprijinul nostru"

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: "Chevron beneficiază de sprijinul nostru"

de Elena Stan    |    07 Mar 2012   •   09:01
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: "Chevron beneficiază de sprijinul nostru"

Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, s-a intalnit cu reprezentantii companiei Chevron, interesati sa inceapa forajul de gaze neconventionale in Romania, asigurandu-i ca sustine proiectele care ajuta la dezvoltare si crearea de locuri de munca, respectand standardele de mediu. Directorul Chevron Romania, Tom Host, i-a prezentat lui Petrescu avantajele explorarii gazelor de sist pentru Romania.

"Ministrul Cristian Petrescu si-a afirmat sustinerea pentru acele proiecte care ajuta la dezvoltare si crearea de locuri de munca si care respecta in acelasi timp cele mai inalte standarde de securitate si protectie a mediului", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii.

Reprezentantii Chevron s-au intalnit, marti, la sediul Guvernului, cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, discutiile vizand intentia celui de-al doilea mare grup petrolier din Statele Unite de a incepe in acest an forajul de gaze neconventionale in Romania, in contextul in care Bulgaria a anulat recent o licenta a companiei americane.

La discutia dintre premier si reprezentantii Chevron a asistat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. Tot marti mai multe persoane au protestat in fata Ministerului Economiei impotriva exploatarii gazelor de sist. In Romania, Chevron detine un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Barlad. Reprezentantii companiei au anuntat, la sfarsitul anului trecut, ca Chevron va incepe in 2012 forajul in Romania in cautarea de gaze neconventionale. In ianuarie, guvernul bulgar a anulat licenta Chevron de explorare a zacamintelor gazelor de sist si a anuntat ca pregateste o lege pentru interzicerea totala a acestui tip de foraje, din cauza temerilor legate de impactul asupra mediului.

×
Subiecte în articol: chevron gaze de sist