x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Finanţelor îi cere noului şef al ANAF să respecte drepturile contribuabililor

Ministrul Finanţelor îi cere noului şef al ANAF să respecte drepturile contribuabililor

04 Mar 2016   •   14:44
Ministrul Finanţelor îi cere noului şef al ANAF să respecte drepturile contribuabililor

  Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, vineri, că aşteaptă de la noul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş, să accelereze reforma instituţiei, începută printr-un program cu Banca Mondială, să aibă în vedere o mai bună colectare a banilor la buget, dar să respecte drepturile contribuabililor.

Reacţie ministrului Finanţelor vine după ce Dragoş Doroş a fost numit preşedinte al ANAF de către premierul Dacian Cioloş.

"Consider că strategia ANAF trebuie să aibă în vedere nu doar cifrele pe colectare, ci şi o colectare care să pună accent pe respectarea drepturilor contribuabililor”, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, citată într-un comunicat al ministerului. 

Doroş a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor în perioada guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu şi a ocupat, până în prezent, funcţia de director Servicii de Asistenţă Fiscală al KPMG România. Ministrul Finanţelor afirmă că noul şef al ANAF a fost selectat pe bază de competenţă şi că are nişte obiective clare în fruntea instituţiei. 

"Numirea are la bază criterii strict profesionale şi aptitudini de coordonare a unei activităţi foarte ample. ANAF este una dintre instituţiile cheie din Guvernul României, de aceea reforma începută cu Banca Mondială trebuie nu doar continuată, ci şi accelerată. Instituţia trebuie să fie una modernă, care lucrează pentru şi în favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistenţa şi încurajarea conformării voluntare şi abia apoi colectarea de creanţe fiscale de la cei ce nu se conformează", a mai spus Dragu. 

Funcţia de preşedinte ANAF era vacantă după ce Gelu Ştefan Diaconu a fost demis în urmă cu două săptămâni, fiind ocupată doar cu titlu interimar de către Daniel Diaconescu, şeful direcţiei de informaţii fiscale din cadrul ANAF. 

Dragoş Doroş a fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe pentru doar două luni, în 2012, din cauza mandatului foarte scurt al Guvernului Ungureanu. Anterior, în perioada 2008-2010, a fost directorul Direcţiei Legislaţie Fiscală din minister. 

Diaconu a fost demis de către premierul Dacian Cioloş de la conducerea ANAF după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că este cercetat într-un dosar de evaziune al deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu.

×
Subiecte în articol: anca dragu anaf dragos doros