x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pop: Comisarul european să organizeze o comisie de dialog, abia apoi să se pronunțe cu privire la situația României

Pop: Comisarul european să organizeze o comisie de dialog, abia apoi să se pronunțe cu privire la situația României

26 Feb 2015   •   15:26
Pop: Comisarul european să organizeze o comisie de dialog, abia apoi să se pronunțe cu privire la situația României

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, îi solicită comisarului european pentru zona euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene, să organizeze o comisie de dialog social cu reprezentanții țărilor incluse în procedura de dezechilibru macroeconomic și abia apoi să se pronunțe cu privire la situația României.

"Rezultatele economice transpuse în cifre arată că politicile implementate în ultimii doi ani au condus România pe un trend ascendent și avem toate motivele să credem că acesta va continua și în următoarea perioadă. A transforma previziuni abstracte în politici de dependență economică și financiară nu înseamnă decât a slăbi capacitatea României de a se descurca fără imixtiuni externe. Este momentul ca România să înceapă să crească economic prin productivitate internă, iar creșterea economică să fie una reală și să fie resimțită la nivelul întregii societăți", a declarat ministrul Pop.

Potrivit unui comunicat al ministrului delegat pentru Dialog Social, FMI și Banca Europeană sunt instituții consultative și nu pot dicta politicile economice ale unui stat suveran.

"Cu acest prilej, îi lansez domnului comisar Valdis Dombrovskis invitația de a veni în România pentru un dialog bazat pe argumente și cifre", a precizat Liviu Pop, care a adăugat că Valdis Dombrovskis ar trebui să susțină Guvernul unui stat membru UE și să nu facă declarații pe subiecte pe care nu le stăpânește.

×