x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MOL vrea parteneriat cu Petrom

MOL vrea parteneriat cu Petrom

01 Mai 2004   •   00:00

Grupul ungar MOL isi mentine oferta privind crearea unui parteneriat strategic cu Petrom, apreciind ca privatizarea prin vanzare directa de actiuni nu este cea mai buna solutie pentru compania petroliera romăneasca.

„Din experienta noastra, credem ca metoda propusa pentru privatizare nu e in interesul Petrom, al economiei romănesti sau al grupului MOL. De aceea, am venit cu o alternativa si ramane in sarcina autoritatilor romăne sa ia in considerare aceasta oferta sau ne pot cere sa o reformulam. Noi suntem deschisi pentru orice tip de cooperare, dar avem o opinie foarte ferma despre ceea ce e mai bine pentru Petrom si MOL", a declarat ieri, la Budapesta, Zoltan Aldott, directorul Directiei Strategii a companiei ungare, intr-o conferinta de presa care a avut loc dupa adunarea anuala a actionarilor.

ALTERNATIVE. Statul romăn a primit trei oferte finale pentru privatizarea Petrom, de la companiile OMV - Austria, MOL - Ungaria si Occidental Petroleum - SUA. Strategia de privatizare prevede vanzarea directa a unui pachet de 33% din actiunile companiei catre un investitor strategic, urmata de o majorare de capital, in urma careia participatia cumparatorului va creste la 51%. In ceea ce priveste formarea unui consortiu sau schimbul de actiuni, Aldott a precizat ca oferta MOL cuprinde mai multe optiuni, astfel ca statul romăn poate alege una dintre acestea, refuzand sa faca alte comentarii asupra continutului ofertei depuse.

×
Subiecte în articol: economic