x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Moody’s: Venitul pe cap de locuitor ajunge în România la nivel occidental în 40-45 de ani

Moody’s: Venitul pe cap de locuitor ajunge în România la nivel occidental în 40-45 de ani

29 Sep 2009   •   00:00

Venitul pe cap de locuitor ar putea ajunge, în România şi Bulgaria, la nivel occidental în decurs de 40-45 de ani, iar în alte state din Europa Centrală şi de Est în 30-40 de ani, în loc de 15-20 de ani cum se anticipa înainte de criza economică, potrivit Moody’s.

Unul dintre rezultatele crizei este că procesul de convergenţă al statelor din regiune, în privinţa venitului pe cap de locuitor, va fi mai lent, astfel încât, în multe dintre acestea, va dura mai mult decât s-a anticipat, potrivit unui analist al agenţiei de evaluare financiară.
"Unii analişti estimau (anterior crizei, n.r.) că această convergenţă va dura 15-20 de ani. Acum, credem că în unele ţări ar putea fi nevoie de 30-40 de ani, iar în altele chiar mai mult", a declarat Kenneth Orchard, analist la Moody's care răspunde de Polonia, zona baltică şi cea a balcanilor. El a precizat că în Polonia convergenţa ar putea dura 30 de ani, iar în Bulgaria şi România poate ajunge la 40-45 de ani.

 

×
Subiecte în articol: venituri criza economie moody’s