x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mugur Isărescu, favorabil încheierii unui nou acord cu FMI. Vezi cum motivează guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, favorabil încheierii unui nou acord cu FMI. Vezi cum motivează guvernatorul BNR

01 Iul 2013   •   16:22
Mugur Isărescu, favorabil încheierii unui nou acord cu FMI. Vezi cum motivează guvernatorul BNR
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, recomandă încheierea unui nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, pentru că cel pe care România tocmai l-a finalizat s-a dovedit benefic, permiţând împrumuturi mai ieftine de pe pieţele externe.

"Eu recomand încheierea unui nou acord pentru că s-a dovedit a fi benefic, chiar dacă n-am tras niciun ban, pentru că ne putem împrumuta ceva mai ieftin de pe pieţe. Sursa principală de finanţare pe plan extern a deficitului bugetar rămân pieţele de capital", a declarat luni Isărescu, într-un briefing de presă după şedinţa Consiliului de Administraţie a BNR pe probleme de politică monetară.

Oficialul crede că un acord cu FMI ar asigura României, totodată, o "ancoră" şi credibilitate.

Consiliul Director al FMI a avizat miercuri ultimele douã evaluări ale acordului cu România şi a aprobat scrisoarea de intenţie transmisã de autorităţile de la Bucureşti, astfel că acordul început în 2011 a fost finalizat cu succes.

Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de cinci miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri.

×
Subiecte în articol: mugur isarescu guvernator bnr acord fmi