x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Muncim 30 de minute pentru un litru de bere.

Muncim 30 de minute pentru un litru de bere.

de Daniela Ivan    |    12 Iun 2011   •   12:38

Un roman trebuie sa munceasca 30 de minute pentru a putea cumpara un litru de bere, mult peste media europeana, de opt minute, a precizat directorul executiv al asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu. Acesta a adaugat ca vanzarile de bere au scazut in primul trimestru cu 2% fata de perioada similara a anului trecut, fiind mai mici cu 25% fata de intervalul ianuarie-martie din 2008, anul de varf al industriei berii.

"Nu putem estima cum va evolua piata in acest an, pentru ca in 2010 de exemplu piata a scazut in primul semestru dar a crescut in a doua jumatate a anului. in schimb, in 2009 ambele semestre au fost de scadere", a spus Bratu. in primele trei luni, consumul a fost de 2,8 milioane hectolitri.

Consumul de bere acasa este covarsitor mai mare decat cel din baruri si restaurante, reprezentand 70-75% din total. Totodata, 49% din vanzari sunt reprezentate de berea la PET, 32% de berea la sticla, 16% doza, iar 3% draught.Piata de profil din Romania este estimata la doua miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: romani bere saraci salariu mediu