x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie National Bank of Greece a înregistrat pierderi de 7 milioane de euro în primele nouă luni din 2011

National Bank of Greece a înregistrat pierderi de 7 milioane de euro în primele nouă luni din 2011

29 Noi 2011   •   17:23

National Bank of Greece (NBG), cea mai mare banca din Grecia, a inregistrat in primele noua luni din 2011 pierderi mai mici decat estimau analistii, de 7 milioane de euro, pe fondul cresterii provizioanelor pentru creditele neperformante, transmite Reuters.

Rezultatele financiare ale National Bank of Greece nu includ pagubele cauzate de planificata participare la schimbul de obligatiuni guvernamentale elene, pentru reducerea datoriei Greciei. Analistii intervievati de Reuters se asteptau ca NBG sa inregistreze pierderi de 66,2 milioane de euro.

Provizioanele pentru creditele neperformante au urcat cu 32%, la 1,31 miliarde de euro.

''Cu perspectiva iminenta a unei noi initiative de schimbul de obligatiuni si finalizarea testelor asupra bancilor interne, vom avea nevoie sa ne fortificam mai mult capitalul'', a declarat presedintele NBG, Apostolos Tamvakakis.

Profitul net al diviziei NBG din Turcia, Finansbank a scazut in primele noua luni cu 9%, la 293 milioane de euro.

Bancile si fondurile de investitii private au acceptat sa renunte voluntar la 50% din creantele lor asupra datoriei Greciei pana in 2020. Incepand din ianuarie 2012, bancile vor schimba obligatiunile elene pe care le detin cu unele a caror valoare va fi diminuata cu jumatate. Aceasta reprezinta stergerea a 100 de miliarde de euro din datoria Greciei, in prezent de 350 miliarde de euro.

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG), care este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

×