x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie NATO cere Germaniei să-şi majoreze cheltuielile militare

NATO cere Germaniei să-şi majoreze cheltuielile militare

08 Iul 2018   •   12:05
NATO cere Germaniei să-şi majoreze cheltuielile militare
Sursa foto: facebook

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat Germania să-şi majoreze cheltuielile militare, într-un interviu apărut în publicaţia germană Bild am Sonntag cu câteva zile înaintea summitului Alianţei nord-atlantice de la Bruxelles. 

 

Stoltenberg a salutat promisiunea Berlinului de a creşte bugetul apărării, dar a subliniat că se aşteaptă ca Germania să facă mai mult şi a amintit că membrii NATO s-au angajat să-şi majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB până în 2024. 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că intenţionează sporirea cheltuielilor pentru apărare, fără a menţiona însă dacă se va atinge obiectivul de 2%. Cifrele iniţiale anunţate evocă o majorare de până la 1,5%, menţionează dpa. 

Secretarul general al NATO a subliniat în interviu că "1,5% nu înseamnă 2%", deşi consideră că Germania are în vedere îndeplinirea în timp obiectivului de 2%. 

Preşedintele american Donald Trump i-a criticat în mod repetat pe aliaţii SUA din NATO pentru că nu depun suficiente eforturi pentru a ajunge la acest nivel. AGERPRES

×