x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Negocieri pe 250 milioane dolari

Negocieri pe 250 milioane dolari

04 Noi 2004   •   00:00

ECONOMIC
UPC negociaza preluarea Astral Telecom, companie estimata la o valoare de 250 milioane dolari.

Afacerea anului pe 250 milioane dolari

UPC negociaza preluarea Astral Telecom, companie estimata la o valoare de 250 milioane dolari, care a captat, de-a lungul timpului, atentia mai multor firme interesate de achizitionarea ei si a unei cote de piata de aproximativ 25%.
ELIZA POPA

AFACERE. Serviciile integrate de comunicatii se bucura de un succes de ordinul sutelor de milioane de dolari
Astral ocupa, la ora actuala, locul secund in Romania ca furnizor de servicii Internet, dupa grupul RDS&RCS. Infiintata in 1993, societatea Astral Telecom este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii integrate de comunicatii electronice din Romania, asigurand servicii integrate de comunicatii (CATV, telefonie fixa, transmisii de date si Internet) pentru peste 700.000 abonati.

LIDER. Prezumtivul cumparator, United Pan-Europe Communications (UPC), este divizia de televiziune prin cablu a companiei UGC Europe, lider european in telecomunicatii in banda larga si divertisment, care are mai mult de 10 milioane clienti din 11 tari europene. Intrata pe piata romaneasca in 1992, prin achizitionarea unor retele locale de comunicatii prin cablu, UPC si-a continuat investitiile prin preluarea treptata a mai multor companii similare. In acest moment, UPC furnizeaza servicii pentru peste 330.000 clienti din Romania.

CONSOLIDARE. Din 2000, UPC a deschis la Bucuresti un centru national de management, cu scopul declarat de a-si consolida si optimiza operatiunile si de a explora oportunitatile de dezvoltare. Procesul de consolidare a fost finalizat oficial in decembrie 2002, cand a fost aprobata fuziunea companiilor de televiziune prin cablu achizitionate de UPC, rezultand astfel UPC Romania SA. Noua companie are mai mult de 500 de angajati in peste 40 de localitati. Structura actionariatului, conform Rompres, se prezinta astfel: 26% - antreprenori romani, 74% - fonduri de investitii. Anul trecut, veniturile estimate ale UPC (care are si calitatea de coactionar, chiar alaturi de Astral si RCS&RD in postul tv TV Sport) au fost de 47 milioane dolari, fata de 19,9 milioane dolari in 2002.

×
Subiecte în articol: economic milioane dolari