x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nereguli de 5,1 milioane de euro prin POR

Nereguli de 5,1 milioane de euro prin POR

09 Ian 2012   •   21:00

Beneficiarii Programului Opera­tio­nal Regional, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turis­mu­lui, au declarat Comisiei Euro­pe­ne cheltuieli mai mari in valoare de 5,1 milioane de euro, potrivit Ra­por­tului Curtii de Conturi pe 2010.

Principalele nereguli depistate de inspectorii Curtii de Conturi privesc incalcarea legislatiei comunitare si/sau nationale in domeniul achi­zi­tiilor publice si nerespectarea conditiilor de eligibilitate a cheltu­i­elilor. 'Impactul financiar al co­rec­ti­ilor financiare aplicate in cadrul esantioanelor verificate este de 5,1 milioane de euro', se arata in raport. Astfel, s-a constatat ca in cazul unui contract de achizitie cu o valoare de 285.000 de lei (fara TVA), anexat la cererea de rambursare depusa de beneficiar si acceptata la plata, nu au fost respectate prevederile legislatiei nationale privind achizitiile publice, fiind aplicata o corectie de 100%.

In cazul unui alt proiect au fost decontate cheltuieli neeligibile in suma de 153.000 de lei, reprezentand valoarea lucrarilor executate in baza unui act aditional peste cota de 10% din valoarea contractului de lucrari, contrar preve­derilor legale.

×
Subiecte în articol: economia