x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noi pavilioane la Romexpo

Noi pavilioane la Romexpo

de Daniela Ivan    |    17 Dec 2007   •   00:00
Noi pavilioane la Romexpo
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Romexpo va incepe anul viitor construcţia a două pavilioane expoziţionale de căte 16.000 mp fiecare pentru realizarea cărora va investi 20 de milioane de euro.

Romexpo va incepe anul viitor construcţia a două pavilioane expoziţionale de căte 16.000 mp fiecare pentru realizarea cărora va investi 20 de milioane de euro.


Conducerea Romexpo are ambiţii mari pentru 2008. "Vom incepe in februarie construcţia a două pavilioane expoziţionale de căte 16.000 de mp fiecare", a declarat George Cojocaru, preşedinte, director general Romexpo. Construcţiile vor fi ridicate la intrarea in complex, pe partea stăngă, in sensul de mers către pavilionul central, şi vor fi dotate cu toate facilităţile necesare unui centru expoziţional modern. "Vor avea aer condiţionat, săli de conferinţe de 400 de locuri, inclusiv tunel subteran pentru evacuare in cazul unei catastrofe", a explicat George Cojocaru. Noile pavilioanele expoziţionale vor fi gata in martie 2009.


FONDURI. Banii necesari construcţiei, circa 20 de milioane de euro, sunt prinşi deja in planul de dezvoltare, care va fi finanţat in mare parte din fonduri proprii, dar şi din imprumuturi bancare. Romexpo s-a angajat faţă de acţionari să menţină dividendele la nivelul anului trecut, in condiţiile unui profit brut estimat la circa 7,5 milioane de euro. Tot anul viitor, Romexpo intenţionează să-şi mărească numărul locurilor de parcare prin construcţia unor parcaje supraetajate construite in parteneriate cu firme private.


STABILITATE. Dezvoltarea complexului va depinde foarte mult de ce se va intămpla la Camera de Comerţ a Romăniei, respectiv la Camera Bucureşti, acţionarii principali ai Romexpo. "Trăiesc sentimentul omului căruia nu-i este indiferent ce se va intămpla la Camera Romăniei, unde sper să invingă inţelepciunea şi raţiunea, pentru ca această instituţie să-şi refacă imaginea", a precizat Cojocaru. Camera de Comerţ şi Industrie a Romăniei a fost implicată in procese repetate, declanşate de Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi, care doreşte să preia şefia CCIR pentru a pune măna pe Romexpo.


×
Subiecte în articol: economic Romexpo