x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nouriel Roubini: Ameninţarea numărul 1 în lume la ora actuală este Iranul (VIDEO)

Nouriel Roubini: Ameninţarea numărul 1 în lume la ora actuală este Iranul (VIDEO)

de Veronica Micu    |    04 Mai 2012   •   08:54
Nouriel Roubini: Ameninţarea numărul 1 în lume la ora actuală este Iranul (VIDEO)

Celebrul economist Nouriel Roubini, presedinte al Roubini Global Economics, se asteapta ca un posibil conflict intre Iran si Israel sa izbucneasca pana la finalul lui 2012, din cauza proiectelor de armament nuclear.

Dr. Doom sustine ca exista riscul unei confruntari intre Israel si Iran sau intre Statele Unite si Iran, relateaza CNN. Roubini crede insa ca sunt putine sanse ca Obama sa ia vreo actiune in acest sens, cel putin nu pana dupa prezidentialele din noiembrie. Cu toate astea, daca situatia degenereaza, pana in 2013, urmatorul lider de la Casa Alba va fi nevoit sa ia niste masuri in acest sens.

Roubini avertizeaza ca ne vom confrunta cu o mare criza de combustibil daca conflictul dintre Iran si Istrael se accentueaza.

"Oamenii sunt mult prea optimisti in legatura cu cat de rapida va fi revolutia in domeniul gazelor naturale", afirma Roubini, care precizeaza ca instabilitatea politica din Orientul Mijlociu va mari pretul petrolului. "Intregul Orient Mijlociu este un haos si nu vorbesc doar de Israel si Iran. Primavara araba va deveni iarna araba", a avertizat economistul.

×