x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie „Nu aşteptaţi de la guvern rezolvarea crizei economice“

„Nu aşteptaţi de la guvern rezolvarea crizei economice“

de Ilarion Tiu    |    19 Oct 2009   •   00:00

Economistul britanic Brian Griffiths, membru al Camerei Lorzilor, a fost invitat de Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir“ din Bucureşti să ţină o conferinţă despre cauzele, efectele şi perspectivele de rezolvare ale actaualei crize economice mondiale.



În opinia economistului britanic, nu s-au inventat încă soluţii miraculoase pentru a fi rezolvate crizele economice. „Nu de «ingineri», ci de psihologi avem nevoie pentru a face faţă recesiunii", a spus domia sa. Întrebat de participanţi în ce măsură poate guvernul să stopeze criza economică, Brian Griffiths a spus că nu trebuie să aşteptăm de la autorităţi soluţii-minune. Recesiunea se va rezolva de la sine, prin mecanismele proprii economiei de piaţă.

Chestionat cu privire la actuala criză politică din România, domnia sa a declarat că instabilitatea politică nu face decât să accentueze probleme economice. În consecinţă, România trebuie să găsească rapid o formulă guvernamentală, majoritară, capabilă să „se lupte" cu efectele crizei.

Lordul Griffiths are o bogată experienţă în domeniul finanţelor, fiind director al Băncii Angliei în perioada 1983-1985, iara apoi consilier personal al prim-ministrului Margaret Thatcher, până în 1990.

×