x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nu cresc chiriile pentru firme la anul

Nu cresc chiriile pentru firme la anul

de Daniela Ivan    |    28 Dec 2011   •   21:00

Chiriile pentru cladirile de birouri nu vor creste in 2012 si se vor stabiliza in jurul a 18,5-19 euro/mp/luna, potrivit estimarilor analistilor imobi­li­ari.

"Avand in vedere ca cererea in­cepe sa-si revina, in 2012 ne asteptam la o stabilizare a chiriilor. Anul 2013 ar putea aduce o crestere a chiriei, lu­and in considerare ca majorarea su­­prafetei inchiriate va pune presiune pe oferta noua si pe rata de ocupare", se arata in cea mai recenta analiza a pietei de birouri din Bucuresti reali­za­ta de compania de consultanta imo­biliara Cushman&Wakefield. Analistii companiei imobiliare arata ca in 2011 chiria medie din Bucuresti se situeaza la 18,5 euro/mp/luna, re­prezentand printre cele mai mici va­lori din Europa Centrala si de Est.

In ceea ce priveste investitiile noi in spatii de birouri, consultantii imobiliari estimeaza o diminuare a acestora in urmatorii doi ani. "Fi­nan­ta­to­rii actioneaza cu precautie, iar dez­vol­tatorii isi reduc riscurile prin in­che­ierea de contracte de pre­in­chi­ri­e­­­re", se arata in raport.

×
Subiecte în articol: imobiliare