x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O familie de la oraş câştigă aproape dublu decât una de la sat

O familie de la oraş câştigă aproape dublu decât una de la sat

de Irina Crudu    |    05 Ian 2010   •   00:00

Nu mai miră pe nimeni că la diferenţe de venituri aproape duble lumea se îndreaptă spre marile oraşe. Veniturile unei gospodării din mediul urban au fost cu 41,3% mai mari decât veniturile unei gospodării din mediul rural, în perioada iulie-septembrie 2009, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Veniturile gospodăriilor de la oraş au provenit în proporţie de 64,4% din salarii, de 22,5% din prestaţii sociale, şi venituri în natură de 7,4% pe când cele ale unei gospodării din mediul rural au provenit din producţia agricolă, 31,8%, venituri salariale, 29,8% şi prestaţii sociale, 28%.

Media lunară a veniturilor unei gospodării din România a fost de 2.268 lei, adică 781 lei de persoană. Această sumă s-a dus însă pe mâncare, pe bunuri nealimentare, servicii şi transferuri către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, precum şi pentru acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei, precum hrana animalelor şi a păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei sau servicii veterinare.

×