x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O nouă listare la BVB. OMRO IFN lansează obligațiuni de două milioane de euro

O nouă listare la BVB. OMRO IFN lansează obligațiuni de două milioane de euro

23 Apr 2020   •   11:10
O nouă listare la BVB. OMRO IFN lansează obligațiuni de două milioane de euro

Obligaţiunile corporative denominate în euro emise de OMRO IFN Târgu Mureş intră astăzi la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după finalizarea unui plasament privat în valoare de două milioane de euro.

OMRO a derulat, în perioada 16 decembrie 2019 - 27 ianuarie 2020, un plasament privat prin care a atras de la investitori două milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de 5 ani şi dobândă fixă de 7,5% p.a. plătibilă semestrial.

Emisiunea cuprinde 10.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 200 euro/obligaţiune. Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea activităţii de creditare precum şi a altor cheltuieli operaţionale curente ale emitentului.

"Compania îşi propune să sprijine dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale din România, atât prin metode tradiţionale, cât şi prin introducerea de soluţii digitale inovative. OMRO se află în plin proces de transformare strategică, susţinut de o serie de investiţii majore în digitalizare şi infrastructură IT, precum şi de parteneriate cu instituţii de referinţă pentru finanţarea activităţii, precum Fondul European de Investiţii, care a devenit un partener de finanţare cheie printr-un credit subordonat pe 10 ani acordat în anul 2019 în baza programului EaSI Capacity Building şi printr-un instrument de garantare de 75 milioane lei pentru credite nesecurizate", a subliniat Paul Panciu, preşedintele Consiliului de Administraţie OMRO IFN SA.

Compania a făcut investiţii substanţiale în tehnologie şi digitalizare, fiind în faza de testare a unei platforme de microfinanţare 100% digitală, care combină tehnologii de inteligenţă artificială pentru procesul de cunoaştere a clientelei şi analizei de risc.

Aceasta pregăteşte lansarea unei aplicaţii de mobil care va permite clienţilor din segmentele Micro, IMM sau PFA să îşi deschidă cont bancar virtual online cu un card ataşat şi să beneficieze de servicii digitale care ajută antreprenorii să îşi gestioneze afacerea mai eficient, cum ar fi facturarea electronică.

Runda de finanţare prin plasamentul privat a fost intermediată de Goldring şi BRK Financial Group (BRK), iar admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare a fost asistată de Goldring, în calitate de Consultant Autorizat.

OMRO IFN este una dintre primele instituţii de microfinanţare din România. În 2007, societatea a fost înregistrată în Registrul General al instituţiilor financiare non-bancare (IFN) al Băncii Naţionale a României (BNR), specializându-se în acordarea de credite pentru finanţarea afacerilor din agricultură (microferme şi ferme mici) şi în acordarea de microcredite acelor întreprinderi mici, mijlocii şi microîntreprinderi (MIMM) care nu se califică pentru acces la servicii financiare bancare.

În 2018 s-a schimbat acționariatul companiei.

La finalul anului 2019, OMRO avea un portofoliu de credite de 17,1 milioane lei, aproape dublu faţă de cel din 2018, şi 569 clienţi activi (261 clienţi noi).

×