x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O romanca sparge piata comunicatiilor in Florida

O romanca sparge piata comunicatiilor in Florida

21 Iul 2004   •   00:00

BUSINESS

Bobra Bush este o prospera femeie de afaceri din Florida. Nu e ruda cu familia presedintelui SUA, dar are legatura cu Romania. Bunicii ei s-au nascut in tara noastra, de unde au emigrat acum multa vreme. Bobra Bush este o prospera femeie de afaceri din Florida. Nu are nici o legatura de rudenie cu familia presedintelui SUA, dar are legatura cu Romania. Bunicii ei s-au nascut in Romania, de unde au emigrat acum multa vreme.
DANA CIURARU

Bobra detine doua companii de telecomunicatii in Boca Raton, SUA, si este pe cale de a lansa o a treia. A intrat in lumea politica si, de asemenea, este implicata in actiuni ecologice, ii ajuta pe saracii din orasul sau si este dascal la o sinagoga locala. Si-a castigat, astfel, respectul localnicilor.

NUME BUCLUCAS. Ceea ce starneste multe comentarii este numele ei de familie. Lumea se intreaba daca reusitele sale nu s-ar datora unor relatii cu renumita familie Bush. "Este o constanta in viata mea. Mereu se face aceasta asociere, insa nu am nimic de-a face cu familia Bush. Numele meu de familie este un derivat anglicizat ce provine din "Bujacker", nume preluat de familia mea cand a venit in America, acum doua generatii", a afirmat, glumind, Bobra. Ca o coincidenta, o fotografie in care apare ea alaturi de liderul SUA si fost guvernator de Texas, George W. Bush, sta atarnata in biroul femeii de afaceri. L-a intalnit pe acesta in calatoriile sale, fotografia surprinzand o situatie ironica, deoarece Bobra este democrata.

ASCENSIUNE. Bobra a infiintat Telcom Corp. in 1989 si TeLCare in 1993. Prima este o firma de consultanta si audit in telecomunicatii. Aici are peste 50 de angajati. "De-a lungul timpului, am reusit sa scoatem din impas multe companii care plateau sume foarte mari pentru linii telefonice de care nu aveau nevoie sau care nu mergeau corespunzator", afirma afacerista. Pentru aceste servicii nu solicita firmelor cheltuieli separate, ci doar primeste o parte din banii economisiti astfel, sume deloc neglijabile. TeLCare este o firma care intermediaza relatiile dintre clienti si angajati. Acum este pe cale sa lanseze un nou serviciu, de alerta prin telefonul mobil, si se asteapta ca acesta sa revolutioneze lumea in plina dezvoltare a telecomunicatiilor.

SUCCESE. Printre succesele sale profesionale se numara si colaborarile cu marile companii americane precum statul Louisiana, AutoNationUSA, Florida Power & Light, dar si districtul Broward, pentru care a economisit, in urma unei expertize, 700.000 de dolari.

CARITATE

Afacerista de 38 de ani este implicata si in foarte multe actiuni de caritate. A redeschis pentru saraci cantina Boynton Beach Soup Kitchen, care functioneaza in vacante. A organizat si colecte de haine si obiecte de gospodarie pentru imigranti, dar si pentru victimele violentei domestice. "Am facut toate acestea pentru ceilalti, deoarece eu cred in a da inapoi o parte din ceea ce eu am primit", sustine Bobra. In 2000 si-a incercat norocul si in politica, dar acesta nu i-a suras. "Eram varianta democrata Bush. Totusi, simt ca am castigat atunci pentru ca am invatat foarte multe din aceasta experienta. A fost fascinant si nu voi renunta", spune ea zambind.

×
Subiecte în articol: economic