x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Oltchim, de vânzare! La bucată

Oltchim, de vânzare! La bucată

25 Aug 2016   •   19:00
Oltchim, de vânzare! La bucată
Sursa foto: LIVIU POPESCU

Cel mai cunoscut combinat chimic din ţară, de care depinde soarta multor oameni din judeţul Vâlcea, este din nou scos la privatizare. De data asta bucată cu bucată la Bursa de la Bucureşti, după mai multe încercări de vânzare eşuate.

"Oltchim va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societăţii, grupate în mai multe pachete, în acest moment avându-se în vedere de către societate nouă astfel de pachete de active", se arată într-un comunicat al companiei vâlcene transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti.Părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de intenţie până la data de 30 septembrie 2016 pentru oricare dintre pachete, inclusiv pentru toate. Selecţia cumpărătorului sau cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei. Ministrul Economiei, Costin Borc, se aşteaptă ca, până la finele anului, compania să aibă o ofertă angajantă.

" Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor ", a declarat Borc.

În anii trecuţi şi-au manifestat dorinţa de a participa la privatizarea Oltchim fondul de investiţii SIF Transilvania, compania Chimcomplex, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, dar şi compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, Socar.

Compania chineză Junlun s-a arătat interesată la începutul acestui an de combinat, dat lucrurile au rămas deocamdată la nivelul intenţiilor

Faima de altădată a Oltchimului a apus după 1990 iar astăzi colosul chimic este în insolvenţă.

 

×
Subiecte în articol: oltchim vanzare